Український Херсон

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
У Херсоні священик УПЦ МП відслужив панахиду під червоним прапором
Так, на території Старого міського кладовища біля меморіалу загиблим при звільненні Херсону в 1943 році, було відслужено панахиду. Її проводив представник УПЦ Московського патріархату. Усе б нічого, якби та панахида та ритуальні церковні молитви не відбувалися… під червоними кривавими ганчірками, які з двох боків від проросійського попа тримали комуністи-депутати Суворовської районної ради м. Херсона. З боку це блюзнірське видовище скидалося на наругу над тисячами розстріляних священників під час примусової "коллєктівізації" на початку ХХ століття.

Прикметно, що священик, який відправляв панахиду (настоятель храму Всіх святих УПЦ МП от. Віталій), служить у храмі, в якому у радянські часи настоятелем був преподобний Варсонофій (Юрченко). Останній у 1924 році був звинувачений радянською владою в організації заколоту проти влади рад. Священик неодноразово заарештовувався. Найбільш брутальним був арешт 1 січня 1931 року, коли ГПУ вдалось до фізичних тортур для вибивання свідчень. Священика тримали в льосі під світлом ламп. Комуністи не давали йому заснути. Коли зморений священнослужитель падав з ніг, його піднімали ударами кийків та багнетів. Декілька разів гпушники інсценували розстріл. Невдовзі священик потрапив у контабір. Після "відсидки" отець Варсонофій знову повернувся до служіння і був знову заарештований (1936 року після 5 років таборів). Панотця знову піддали катуванню. І знову концтабір. Після страшних тортур, з підірваним здоров'ям священик помер у 1954 році.   

"Театр абсурду, який відбувався в Херсоні 9 травня, дійшов до повного знущання над вірою, над тими загиблими солдатами, які також стали жертвами тоталітарного режиму московських сатаністів. Панахида під червоними прапорами – це виклик усьому християнському суспільству. Під цими брудними ганчірками знищували православні храми, розстрілювали та катували священиків, нав'язували сатанинський атеїзм. Чого лише вартий "крилатий" вислів міжнародного терориста Ульянова-Бланка про те, що "Релігія – опіум для народу"! Втім, як стає зрозуміло після побаченого, московський піп і комуніст – це одне ціле. А ми, українські націоналісти, можемо лише подякувати комуністам та УПЦ МП за наочне підтвердження антиукраїнської діяльності чужинської патріархії на території України", – зазначив у коментарі голова Херсонської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Микола Ставицький.
 
 
 
 

Головне меню

Любешів

Пошук

Ціни на паливо

Зв'язок з сервером відсутній...

Друзі сайту


Банер
Банер

 

 


Опитування

Затримання студентів за розклеювання листівок- це: